Zbog njegovog imena niko ne želi da ga zaposli: Sve će vam biti jasno kad čujete kako se zove

  • admin
  • August 18, 2019
  • Comments Off on Zbog njegovog imena niko ne želi da ga zaposli: Sve će vam biti jasno kad čujete kako se zove

Vaše ime i prezime može dosta da utiče na razne sfere  u vašem životu.  Ovog mladića niko ne želi da zaposli zbog njegovog imena. Riječ je o mladiću iz Indije koji ne može da nađe posao baš zbog svog imena i prezimena.

Naime, on se zove Sadam Husain. Sada vam je jasno o čemu je riječ i zašto ima pr0blem. Kao što možete da vidite,  njegovo prezime se u samo jednom slovu razlikuje od prezimena Sadama Huseina.

Mladić je bio odličan student, ali mu to ništa ne znači jer ga svi 0dbiju zaposliti kada vide kako se zove. Inače je brodski inžinjer i oko 40 puta je odbijen baš iz tog razloga. Svjestan je koliko mu pr0blema stvara to kako se zove i 0čajan je.

Zato je odlučio da promijeni svoje ime. Tako barem neće imati potešk0ća prilikom zapošljavanja. Navodno je promijenio ime u Sajid. Rekli biste da je promjenom imena riješio sve, ali se sada javlja drugi pr0blem.

Njegova diploma je na onom imenu, tako da će mu biti pr0blem dokazati da je riječ o istoj osobi.Mladić nije više siguran šta da radi.  Zbog imena ga svi omal0važavaju i uskr’ćen je za brojne prilike koje je mogao da iskoristi.

Njegov potencijal se ne vidi od njegovog imena. Mora da mu je bilo veoma tešk0 nositi se sa ovim.Pogotovo što se trudio, učio, a zbog toga ne može da dobije posao.  Mi se nadamo da će ipak uspjeti da riješi ove potešk0će i da će naći posao kakav želi.