Zabijelilo kao usred januara, građani izbezumIljeni: Strašni prizori obišli Evropu, dosad neviđeno (Foto)

  • admin
  • July 17, 2019
  • Comments Off on Zabijelilo kao usred januara, građani izbezumIljeni: Strašni prizori obišli Evropu, dosad neviđeno (Foto)

Ovakvo vrijeme niko nije očekivao. Pao snijeg kao usred Januara: Zadnjih godina se sve više susrećemo sa promjenama vremena.  Dešava s da u ljetnom periodu imamo zahlađenje, pa čak i snijeg, dok u zimskim mjesecima imamo pravo ljetno vrijeme.

Zabrinemo se, razmišljamo o tome jer smo svjesni da se prije to nije baš često dešavalo. Možemo reći da smo za klimatske promjene i sami mi krivi. Kriv je naš način života.  Uzet ćemo primjer globalnog  zagrijavanja. Emitujemo štet’ne gasove koji se  nakupljaju u atmosferi, kao takvi povećavaju temperaturu više nego što bi trebali.

Takav porast temperature dovodi do globalnog zagrijavanja, pa čak do toga da se topi led na Antarktiku.  Led se topi, pa se tako povećava i nivo mora.  Zato bismo trebali da pripazimo na načine života, na industriju, zagađenje. Tako ćemo smanjiti št’etan učinak na našu planetu.

Kada bismo više pazili na te neke stvari, onda se vremenske promjene ne bi tako često dešavale. Nedavno je sve ostavilo u čudu to što je snijeg pao u ljetnom periodu. To se desilo na sjeverozapadu Italije na 2.702 metra nadmorske visine.  Snijeg je pao i Francuskoj, tačnije na jugoistoku zemlje, na nadmorskoj visini od 2.600 metara. Pogledajte i vi neke od tih prizora:

Stanovništvo je bilo u čudu nakon ove prognoze koja se obistinila. Kakvo je vaše mišljenje o ovome?  Očekivano je da na planinskim područjima budu niže temperature i da se  pojavi snijeg, ali u ovom slučaju je baš napadao, što nije očekivano s obzirom na to koji je sada mjesec.