Vozač rekao da nema ništa da prijavi, a kada je carinik detaljno pregledao auto uslijedio je š0k

  • admin
  • March 22, 2019
  • Comments Off on Vozač rekao da nema ništa da prijavi, a kada je carinik detaljno pregledao auto uslijedio je š0k

Nije rijedak slučaj da na granici carinici otkriju neke nedozvoljene predmete.  Sami znate pravila i to šta smijete unijeti i u kojoj količini. Znate da ukoliko ne poštujete ta pravila snosite određene sankcije.  Iako se sve to zna, postoje osobe koje će opet pokušati da prekrše pravila koja su im određena.

Tako je pri izlazu iz Srbije jedan putnik rekao da nema šta da prijavi na granici. Inače je riječ o austrijskom državljaninu, turskog porijekla. Vozio je BMW i na pitanje da li ima šta da prijavi, odgovorio negativno.

Ipak, vozilo je bilo podvrgnuto detaljnom pregled i utvrđeno je da je putnik kod sebe imao čak  31 zlatnu narukvicu čija je težina iznosila preko 2 000 grama.  To je pronađeno u torbi koju je imao uz sebe. Nisu samo pronašli zlato. U donjem vešu su mu pronašli oko 10 000 eura, a  u džepu je imao čak 38 000 eura.

Ovo nije prvi slučaj da se pokušava krijumčariti nakit, kao i prenijeti veća količina novca. Očigledno neke osobe misle da ih se neće otkriti, pa se usude da rade ovakve stvari.  Prema informacijama,  veliki je broj austrijskih državljana koji na ovaj način krijumčare nakit. Šta kažete na ovo?

Kao što smo već rekli, ovo nije jedini ovakav slučaj i brojni su slučajevi pokušaja krijumčarenja.   Postoje i druge stvari koje se prenose. Nije rijedak slučaj da se prenesu određene količine droge, zar ne? Postoje i razne emisije koje pokazuju šta sve nađu kod putnika. Obično se putnici izvlače kako nisu znali pravila, a ustvari žele izbjeći plaćanje kazne.