Vic dana: Ministar u psihijatrijskoj ustanovi

VIC DANA MOŽETE PROČITATI ISPOD ISPOVIJESTI: Željela sam sa vama da podijelim ovu jako tužnu, ali istinitu priču. Naime, rijetko kad sam imala hrabrosti sa prijateljicama da pričam iskrneo i otvoreno, jer sam se plašila da bi one poslije mogle to zloupotrijebiti.

Da, nikada nisam imala prijateljicu koju sam smatrala da je to najbolja prijateljica za mene. Da pređem na stvar, kada sam bila mlađa, otpočela sam vezu sa svojim momkom koji je bio moje godište, ali je išao generaciju ispred mene.

Tačnije, roditelji su ga ranije upisali u školu. Ovo je sada uvod u priču da shvatite zašto ni jednoj prijateljici ne vjerujem i zašto smatram da bi sve žene trebale biti oprezne kada su prijateljice u pitanju.

Ja sam hodala s njim i u većini slučajeva sam sa sobom poslije škole vodila svoju najbolju prijateljicu. Da, tada sam mislila da imam najbolju prijateljicu. Uvijek smo izlazili zajedno, išli na izlete, smijali se i lijepo provodili.

Nakon 4 godine veze, moja prijateljica je postala čudna. Mi smo se družile duplo više godina, tačnije 8 godina. Ona se u međuvremenu počela dopisivati i viđati sa mojim momkom.Sve je to iza mojih lea trajalo pune dvije godine.

Saznala sam to jednu noć kada sam s njim bila na zimovanju, ležali smo a onda je uslijedila poruka od moje drugarice koja je bila jako intimnog sadržaja. On nije bio tu, išao je do prodavnice. Uzela sam mobitel i nastavila dopisivanje.

Imala sam šta pročitati i u prijedhodnim razgovorima. Zato neka ova priča bude pouka svim ženama. Žena je ženi vuk, i to je jedina istina.

VIC DANA: