Vic dana: Došao Mujo kod liječnika

ISPOD ISPOVIJESTI PROČITAJTE VIC DANA: Ja sam uvijek bila odličan dzak, moji roditelji su me često tjerali da učim iako ja to nisam željela. Sve moje drugarice su se išle igrati a ja sam morala učiti. Prolazila sam peticama, u osnovnoj ali i u srednjoj školi. Upisala sam medicinsku školu.

Moji roditelji su poslije mislili da je najbolje da upišem kurs njemalkog i odem iz države. Imala sam osjećaj kao da sam pokretna imovina na kojoj žele da zarade novca. Pošto mi nisu željeli plaćati fakultet, morala sam otići, kako bi zaradila sebi.

Napatila sam se dosta. Početak je jako težak, oni su me svaki mjesec maltretirali da im pošaljem novca. Zarađivala sam 600eura. Živjela sam u sobi kod jedne bake koju sam plaćala 300 eura, ali i sa režijama. Mojim sam svaki mjesec slala 200 eura.

Ja sam ljudi u tuđini mjesec preživljavala sam 100 eura. To je skoro pa ništa. Noćima sam znala plakati i leći gladna. Baba sa kojom sam živjela je sve to primjetila, jer nikada nisam imala ništa za jesti. Baba nije imala djece, odlučila je da me par puta zove na ručak i večeru.

Uklopile smo se, pa sam u međuvremenu našla bolji posao. Baba je nakon svoje smrti ostavila meni stan, to nisam ni znala dok nije preminula. Plakala sam kao malo dijete, voljela sam je kao majku svoju.

VIC DANA:

Mujo kod liječnika. Ovaj vic je nasmijao mnogo ljudi, postao je vic dana, pogledajte i vi o čemu se radi: