VIC DANA: Dolazi Perica kod učiteljice…

VIC DANA MOŽETE PROČITATI ISPOD ISPOVIJESTI: Svi mi koji idemo na fakultet ili smo ga završili možemo da razumijemo studente, ostali ne mogu ni da pomisle da ih razumiju. Naime, jako je teško napustiti svoj grad i svoju porodicu i otići u nepoznato. Kada dođete u drugi grad, najčešće je veći.

Teško se snalazite i nemate nikoga. Nikada ne pitajte studenta zašto živi za vikend i petak, jer tada odlazi kući. Pored svega toga, student mora da se nauči obavljati sve poslove samostalno, jer nema od koga da traži pomoć.

Na fakultetu se susretne sa svakakvim ljudima, ali i profesorima. Ponekad ne želi sve da kaže svojim roditeljima, jer mu oni ne mogu pomoći. Kako prolaze godine studija, stičete neka prijateljstva i upoznajete ljude.

Sve to doprinosi da vi zavolite tu tuđinu i taj novi grad, jer onda, nekako, tu vam postane sve drago i milo. Onda ne možete objasniti ljudima kako vam je tu lijepo i kako ne bi išli kući. Koja ironija života. Slažete li se?

VIC DANA:

Dolazi Perica kod učiteljice: Učiteljice da li bi vi meni pokazali vaše grudi? Učiteljica: Ju, Perice! Perica: Dat ću vam 10.000 dinara. To je četvrtina vaše plate. Nakon dugog razmišljanja ona odluči da mu pokaže grudi.

Perica je bio zainteresovan, pa upita: Da li bi ste mi za 10.000 dinara pokazali i pi**u? Učiteljica je bila iznenađena, ali je shvatila da je to pola njene plate, pa je pristala.

Poslije toga, Perica je pitao učiteljicu: A da li bi vi za 20.000 dinara da ja vas po**bem? Učiteljica je shvatila da je to cijela njena plata pa je pristala. Nakon se*a ona se obukla i krenula u zbornicu. Tu sreće direktora koji je pita: Da li vam je donio onaj mali Perica platu?