Up0zorenje za sve: 0vo nipošto nemojte kucati u Google tražilici

  • admin
  • June 26, 2019
  • Comments Off on Up0zorenje za sve: 0vo nipošto nemojte kucati u Google tražilici

Google je dio naše svakodnevnice. Neće baš proći dan,a da nešto ne pretražimo. Ipak, trebate biti pažljivi oko toga šta pretražujete. Sada barem imate mnoštvo podataka od kojih vas dijeli koji klik.  Dosta je lakše nego da koristite druge izvore, ali isto tako imajte na umu da sve ono što se nalazi na internetu ne mora biti tačno.

Zavisi od toga  o kakvoj temi je riječ. Pored toga što dosta tih informacija nije tačno, imate i situaciju da nije sigurno baš sve da pretražujete. Nekada Google zna iskombinovati rezultate pretaživanaj i povezati ih sa vašim ličnim podacima. Ovdje ćemo vam dati neke korisne savjete vezane za pretraživanje na Google-u:

Ne pretražujte  stvari koje će odati vašu lokaciju – Sve što može da oda vašu lokaciju, izbjegavajte.  možda vama to zvuči bezazleno, ali nije. Isto tako, nemojte da se logujete na ratne stranice i da ostavljate lične podatke.  Ne ostavljajte e mail i šifru istog tek tako.

Ne tražite sumnj’ve stvari – Iako vi nemate veze s tim, može biti protumačeno kao kriminaln0 ponašanje  i da vas dovedu u vezu s nečim što će vam samo stvoriti p0teškoće.  Suzdržite se od toga. Savjetujemo vas i da pazite  s kojeg mjesta nešto pretražujete.

Nije baš pametno s posla, može vam stvorit razne neprilike. I još jedan savjet, pazite na klikove. Ne otvarajte sumnjive stranice. Nekada samo običan klik može da vam stvori pr0blem, tj. da vam se virus poveže sa računarom.  Pazite na to kakve linkove otvarate i ne budite naivni. Ne iznosite svoje ličen podatke.