admin December 5, 2018

Darko Lazić je prikupio čak 12 prijava i prekršaja u saobraćaju, a samim tim će mu morati biti trajno oduzeta vozačka dozvola. Kako zakon u Srbiji nalaže, d anakon 18 pikupljenih kaznenih poena, vozaču se trajno oduzima vozačka dozvola.

Ovo je saznanje potreslo Darka, on će tokom sljedeće godine biti bez vozačke dozvole, a kako bi dobio novu, morat će ponovno da polaže sve, od testova do vožnje. Sve to zavisi od njegovog zdravstvenog stanja i mogućnosti.

 

Pouzdan izvor je progovorio o ovim prekršajima: Ovaj pjevač je tokom 2013 godine imao čak 12 prekršajnih prijava, a sve su bile sličnog karaktera. Neke su bile zbog brze vožnje ili pak vožnje bez posjedovanja vozačke dozvole. Da se razumijemo ovo su najteži prekršaji.

Pored ovih imaju i prekršaji za parking i drugo, to su i zanemarljivi naspream gore navedenih. Čak se desila situacija da je neko vozio njegov auto i prošao kroz crveno, Darko nije želio da imenuje osobu koja je to uradila, svu odgovornost samim tim je snosio on.

Kao što smo gore već naveli nakon 18 poena, dolazi do oduzimanja vozačke dozvole u skladu sa odredbama zakona. Darko ima 12 krivičnih prijava, to je dovoljan osnov za oduzimanje vozačke dozvole u skladu sa odredbama zakona.

Darko će moći da podnese zahtjev za izdavanje nove dozvole, nakon oduzimanja, ali tek po isteku svih zabrana. Za novu vozačku dozvolu će morati da polaže testove i vožnju, kao da nikada prije nije ni posjedovao istu.

Pošto ima zabranu da upravlja vozilom, morat će čekati istek zabrane, kao što smo već rekli. Poslije izdavanja druge dozvole, limit za oduzimanje vozačke za trajno neće biti 18 kaznenih bodova, nego 15.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*