Starica napustila kuću prije 15 godina: Kada su ušli i vidjeli šta je ostavila, nije im bilo dobro (Foto)

  • admin
  • May 17, 2019
  • Comments Off on Starica napustila kuću prije 15 godina: Kada su ušli i vidjeli šta je ostavila, nije im bilo dobro (Foto)

Koliko toga možemo pronaći na nekim starim, napuštenim mjestima?  Prije 15 godina je starica napustila kuću, a evo šta su tamo pronašli…

Predmeti, stvarčice koje se nalaze u tim starim kućama svakako pričaju jednu priču. Bili su korišteni u određenom vremenu i predstavljali dio svakodnevnice tih osoba.  Interesantno je kako neki predmeti opstanu i toliko dugo.

Nije ni čudo što ona imaju vrijednost i što bi mnogi izdvojili velike novce kako bi kupili takve predmete. Stari telefoni, radio, razne mašine su u određenom periodu bili luksuz. Sada nama djeluju kao da nisu tako vrijedni, ali jesu.

Da smo živjeli u tom periodu, onda bismo i bili svjesniji njihove vrijednosti. I sada su ti predmeti cijenjeni i kao što smo već rekli, mnogi bi izdvojili dosta novca kako bi kupili te predmete. Oni pričaju određenu priču i u prošlom vremenu su i označavali napredak.

Vjerujemo da i vi ili neko od vaše porodice, ima neke od tih predmeta. Svašta možete naći u starim kućama. Pravi primjer toga je i ovaj slučaj.  Riječ je o kućici koja se nalazi u Hertfordshireu u Velikoj Britaniji. Tamo je živjela jedna starica, a onda je odvedena u staračk’i dom.

Već 15 godina je kuća napuštena. Onda su  poslije toliko vremena ljudi ušli. Tamo su našli dosta toga.  Na njih je sve ostavilo utisak. Stari namještaj, predmeti, slike kao svjedoci nečijeg perioda i boravka u tom domu. Fotograf i istraživač Toby Batchelor se slaže da je kućica kao iz bajke i da je na njega ostavila jak utisak.