‘Sestra me uža’sno p0vrijediIa, došla je kod mene u Njemačku, gostila sam je i častila, a ona mi 0vako vrati’

  • admin
  • August 18, 2019
  • Comments Off on ‘Sestra me uža’sno p0vrijediIa, došla je kod mene u Njemačku, gostila sam je i častila, a ona mi 0vako vrati’

Nekada se raz0čaramo u bliske osobe. Ova žena se raz0čarala u svoju sestru: ” Već neko vrijeme živim u Njemačkoj, ali se trudim da porodici pošaljem koji poklon i da ih ugostim. Nisam se razmetaIa sa onim što imam.

Bila sam tu da pomognem koliko mogu. Onda me sestra strašn0 p0vrijedila. Došla je kod mene dvije sedmice u posjetu. Bilo nam je lijepo. Trudila sam se da je što bolje ugostim.  Vodila sam je u restorane, šoping, kupila joj dosta poklona.

Nisam m0gla ni zamisIiti šta će poslije uraditi. Kao što sam rekla, bilo nam je lijepo dok smo provodile vrijeme zajedno. Došao je dan kada je trebala poći kući i željela sam joj dati nešto novca da joj se nađe.  Mislila sam joj dati oko 500 eura.

Otvorila sam novčanik da joj dam pare i ostala š0kirana.  Novčanik je bio prazan.  Uspa’ničiIa sam se. Pitala sam se gdje je nesta0. Onda mi je ona rekla da ga je ona uzela.  Rekla je kako joj je trebao novac i da se nadala da neću primjetiti.

Da, djevojka od 26 godina misli da neko neće primjetiti da mu nedostaje 500 eura.  Baš sam se raz0čarala u nju. Ovako mi vraća, a bila sam dobra prema njoj.  Možda misli kako je 500 eura za mene sitnica, ali ja svako jutro ustajem u pola 6 i naradim se.

Ne mislite da novac 0vdje pada sa neba.”  Ovdje zaključujemo da nekim osobama jednostavno nije d0voljno šta radite za njih i uvijek hoće više.  Ne očekujemo to često od bliskih ljudi.