“Pozajmila sam mamin mobitel bez pitanja jer sam ostala bez baterije, ali bolje da nisam”

  • admin
  • June 26, 2019
  • Comments Off on “Pozajmila sam mamin mobitel bez pitanja jer sam ostala bez baterije, ali bolje da nisam”

Jedna djevojka je uzela telefon bez maminog znanja, a poslije nije mogla vjerovati šta vidi: “Pozajmila sam telefon od moje mame bez njenog ovlaštenja jer sam ostala bez baterije. Inače to ne radim, ali mi je sad trebalo da pošaljem seminarski preko Vibera.

Tamo sam naišla na razgovor s jednim muškarcem. Ostala sam bez teksta. Kako sam mogla da zaključim prema porukama, ona se viđala s njim. Znači da je var’ala mog oca.  Onda sam otvorila i slike i bilo je jasno. Raz0čarala sam se u nju.

Mislila sam da su moji roditelji sretni, da imaju skladan brak, a onda saznam ovo. Ne znam sada šta da radim.  Ne mogu da je pogledam u oči, moj otac to ne zaslužuje. Šta da radim? Kako reći ocu i suočiti se s njom?”

Kada uzmemo nečiji telefon, nikada nismo sigurni šta ćemo naći. Ako uzmete telefon od partnera,  niko vam ne garantuje da nećete naći nešto što vam se možda neće baš svidjeti.  Opet, nekako je drugačije kada takvo nešto nađemo kod momka, djevojke, prijatelja, dok ovdje imamo slučaj djevojke koja  se raz0čara u svoju majku.

Sada je postavljena u tešk’u situaciju. Vjerovala je u nešto, a sada se to izgubil0.  Bori se sada  sama sa sobom. Ako već ne volite osobu s kojom ste u vezi, braku, bolje da to prekinete nego da lažete  i sebe i nju.  Nemojte varati, to je veoma nisko. Ono što ne biste voljeli da vama rade, nemojte ni vi drugima. S prevar0m ništa nećete dobiti.