Mnogi ne znaju da Lepa Brena ima sestru: Faketa živi u Kanadi, a veoma liči na popularnu pjevačicu (Foto)

  • admin
  • December 3, 2018
  • Comments Off on Mnogi ne znaju da Lepa Brena ima sestru: Faketa živi u Kanadi, a veoma liči na popularnu pjevačicu (Foto)

Lepa Brena je jako popularna pjevačica danas, ali bila je i za vrijeme bivše Jugoslavije. Njena karijera traje već dugi niz godina. Ona ima brata Faruka i sestru Faketu koji su ostali u sijenci Brenine slave. Njenog brata smo imali prilike vidjeti u poznatom takmičenju pod nazivom Nikada nije kasno.

Njena sestra sa druge strane nije poznata javnosti i rijetko kad se pojavljuje u medijima. Ona već decenimaja svoj život provodi u Kanadi. Naime, njen muž Zoran i njihove dvije kćerke žive u obiteljskoj idili.

Lepa Brena i Faketa su jako udaljene, vole se mnogo, ali ne ne mogu viđati baš onoliko koliko bi one to htjele. Moramo vam otkriti, da je i njena sestra jako talentovana za pjevanje, ali nikada nije krenula tim putem. Svi su oni talentovani, a ponaviše je uspijeha ostvarila Lepa Brena.

Lepa Brena je progovorila o svom djetinjstvu i svojoj porodici: Mi smo oduvijek, još od malih nogu slušali majku koja je jako lijepo pjevala sevdalinke. Prije nego sam ja počela pjevati pod pritiskom moje profesorice muzičkog, sestra i brat su uveliko pjevali, to nije nikakvo mjerilo.

Mi smo bili jako hiperaktivna djeca, ja ponajviše, pa su moji uvijek gledali da me upišu na neki sport i takve tipove aktivnosti. Ja sam voljela pjevati u horu, nekako sam odmah osjetila da je to za mene, nema boljeg sporta. – kroz smijeh je rekla Lepa Brena. Lepa Brena i njena sestra jako liče, pogledajte sliku Fakete: