Lepa Brena nije željela više da šuti: Slavna pjevačica otkrila mračnu tajnu o sebi, fanovi u nevjerici

  • admin
  • January 8, 2019
  • Comments Off on Lepa Brena nije željela više da šuti: Slavna pjevačica otkrila mračnu tajnu o sebi, fanovi u nevjerici

Lepa Brena je velika folk zvijezda koja ima 56 godina. Prije tačno sedam godina prošla je kroz jako stresne situacije, jer je došla do saznanja da postoji mogućnost da dobije rak. Naime, ona je prvi put poslije sedam godina odlučila da o ovome progovori javno:

O ovome ranije nisam pričala, jer je ovo za mene jako stresno, 2010 godine, sam imala operaciju ciste na jajniku. Poslije toga je moj doktor Saša Ljubić je predložio da uradim zloglasni BRCA test, pomoću tog testa došli smo do saznanja da postoje velike šanse da dobijem rak dojke.

Tumor marker, koji se kod mene tada javio je bio jako povećan te sam morala da odem na hitnu operaciju ciste na jajniku. Naravno, o svemu ovome nisam pričala javno, ali mogu vam reći da sam doživjela veliki stres.

Žene se trebaju više educirati, moraju znati da kada dobiju rezultate, a BRCA test bude pozitivan, ne smiju da koriste nikakve hormonske preparate, ja sam naravno dobila upute svog ljekara i njih sam se pridržavala.

Zašto sada tek pričam o ovome? Želim da podignem svijest kod svake žene, da ode i uradi ovaj test kako bi znala da li je pod rizikom i da li ima mogućnosti da dobije rak. Smatram da je bolje prihvatiti neke teške činjenice na vrijeme.

Ja sam tada bila jako uplašena, bojala sam se da svoju djecu neću moći i stići izvesti na pravi put, svakakve misli su mi prolazile kroz glavu. Mislim da je to normalno, ali trebate pobijediti sebe i uraditi taj test zbog sebe i svojih najmilijih.