Jučer bi slavio 62. rođendan: Osvanuo mural posvećen Sinanu Sakiću, a ispod njega riječi koje kidaju dušu (Foto)

  • admin
  • October 14, 2018
  • Comments Off on Jučer bi slavio 62. rođendan: Osvanuo mural posvećen Sinanu Sakiću, a ispod njega riječi koje kidaju dušu (Foto)

 

1 Juna 2018. godine nas je napustio ovaj legendarni pjevač. Svi znamo koliko je on bio poznat i cijenjen ,jedan od najboljih narodnih pjevača ovog prostora. Njegove pjesme i dan danas žive, bez obzira što on nije s nam.

Naime, on bi 13. oktobra ove godine napunio 62. godine života. Svi su se na ovaj dan prisjetili legende Sinana Sakića koji je zasluženo ostao u sjećanju mnogima. Na dan njegovog rožendana, njemu bliski ljudi, njegovi fanovi i mnogi su djelili na društvene mreže njegove pjesme i slike u znak sjećanja na Sinana Sakića.

Ono što je sve dirnulo je mural koji je bio posvećen baš ovoj legendi, napravljen je u mjestu gdje je pjevač živio. Ovo je napravio njegov sin Alen uz pomoć svojih prijatelja. Na ovom muralu je bila slika od pokojnog Sinana Sakića i stihovi njegove jako poznate pjesme  po imenu ŽIVOT DA STANE NE SME.

Da se podsjetimo da je na Dorćolu u Beogradu Sinan Sakić preminuo, bio je to 1. juni 2018. godine.On je pokopan 4. juna na muslimanskom groblju, a sahrani je prirustvovalo mnogo ljudi, kako estradnih ličnosti tako i obožavatelji ove legende.

Njegov sin Alen je bio jako vezan za svog oca, pa je na njegov rođendan odlučio sa svojim prijateljima da u Dorćolu u Beogradu napravi mural. Pogledajte i sami: