Javnost na nogama, isplivali novi detalji o krađi: Pogledajte šta je Lepa Brena radila prije 3 godine

  • admin
  • January 8, 2019
  • Comments Off on Javnost na nogama, isplivali novi detalji o krađi: Pogledajte šta je Lepa Brena radila prije 3 godine

Da vas podsjetimo, zadnjih nekoliko dana vodi se istraga unutar sistema EPS u koju je uključen i mup. Poznata vam je informacija da porodica Živojinović u Dedinju ima jako luksuzan restoran pod nazivom Tri tačke.

Iako cijela porodica stoji iza ovog restorana, vlasnici su Filip i Aleksandra. Oni su imali jako velike dugove za struju koje nisu platili, pa su ih morali isključiti sa elektromreže. Međutim porodica Živojinović se nezakonitim putem ponovno priključila na elektromrežu.

EPSse oglasio i rekao je da nam ne može dati konkretne odgovore na pitanja, ali da nam može reći sljedeće stvari vezano za ovo krivično dijelo:

Zbog zakona i zakonskih odredbi, mi nemamo tu mogućnost da vam dajemo lične podatke, tačnije ime i prezime osoba koje su nezakonito koristile struju. U cijelu istragu smo uključili i MUP, pa ćemo u saradnji sa policijom otkriti ko je počinio ovo krivično dijelo.

Samom krađom električne energije, drugi korisnici su plaćali njihovu potrošnju, što znači da su neki ljudi oštećeni. Mi to nećemo dozvoliti, a svi koji su pomagali u činjenju krivičnog djela unutar našeg sistema će snositi materijalnu kaznu ili otkaz.

Ovo nije prvi put da Lepa Brena krade struju, zabilježena je krađa struje još 2016 godine kada je krala struju za svoju porodičnu kuću na Bežanijskoj kosi i kafani koju posjeduje na Zlatiboru.  Pored svega ovoga ona nije platila porez svojoj državi 2014 godine kada je donijela odluku da akcije “Granda“ prodala američkoj KKR fondaciji.

Izgleda da Lepa Brena često radi krivične prekršaje, pitamo se samo kako se to sve njoj toleriše i da li ona snosi posljedice?