Imate osjećaj da k0marci vas posebno voIe? To je zato što jedete 0ve namirnice

  • admin
  • July 9, 2019
  • Comments Off on Imate osjećaj da k0marci vas posebno voIe? To je zato što jedete 0ve namirnice

Da li ste primjetili da neke osobe češće napa’daju k0marci, dok neke jednostavno nemaju pr0bIem s tim? Jeste li se nekada pitaIi zašto k0marci više nap’adaju vas nego nekog drugog u vašoj blIzini? Znate li da ono što jedete može da ih privuče. Naime, ako jedete punomasne sireve, te unosite dosta mliječne kiseline, onda je moguće da ćete im biti priv1ačniji po tom pitanju.

To ne znači da trebate da se 0dreknete mliječnih proizvoda. MIijeko i mliječni proizvodi su puni kaIcijuma i potrebni su nam za normaIno funkcionisanje. Samo, smanjite sa punomasnim sirevima. Ono što još možete da uradite jeste da se i na drugi način zašt’itite.

Imate razna sredstva protiv k0maraca, iako vam ne bismo savjetovali baš te jer su puni raznih hemikaIija. Bolje bi bilo da uzmete neko prirodno rješenje koje će vam pomoći kod ovog pr0bIema. Eterično uIje lavande možete da pošpricate po prostoriji. Osim što će dati Iijep miris vašem domu, otjerat će k0marce, ostaIe inskete, pa čak i miševe. Postoji još jedno efikasno rješenje.

U čašu možete da naspete malo jabukoovg sirćeta i ostavite u sobi. Miris će 0tjerati k0marce. Možete i nanijeti na kožu. Samo trebate da razbIažite sirće sa vodom jer je samo veoma jako. RazbIaženo nanesite na kožu i vidjet ćete kako vam komarci više neće priIaziti. Njima smeta taj miris.

Vidimo kao postoje razni prirodni načini koji vam mogu pomoći. Zato se malo bolje informišite. Vidimo da je bolje koristiti prirodnije preparate jer nemaju sadržaja nekih štetn’ih materija kao ostali.