Dino Merlin dao otkaz bubnjaru zbog komentara na internetu: Evo zbog čega je nastao haos (Foto)

  • admin
  • October 15, 2018
  • Comments Off on Dino Merlin dao otkaz bubnjaru zbog komentara na internetu: Evo zbog čega je nastao haos (Foto)

 

Povodom otkazivanja saranje sa svojim bubnjarem Amarom Češljarom oglasio se i Dino Merlin koji je rekao:

Oštro osuđujem postupke svog muzičkog saradnika Amara Češljara. Jako sam razočaran i tužan. On je naime sa svojim komentarom koji je bio neusmjesan uvrijedio i nanio veliku štetu timu profesionalaca i velikih umjetnika sa kojima sam ja u saradnji, miru i ljubavi već već mnogo desetljeća.

Ne podnosim rasnu, nacionalnu ili bilo koju drugu diskriminaciju. Isključivo sarađujem s ljudima, najbitnije mi je da je neko čovjek, svi ljudi koji mene znaju i svi moji saradnici su upućeni u ove moje životne stavove, tako da diksriminaciju ili uvrede na tom osnovu nikako ne mogu odobriti.

Amar nije poštovao opšte principe na kojima se na kraju krajeva i zasnima ovo djelovanje i naša saradnja, to ga je moralo koštati i to je jedini razlog zbog koga sam prekinuo dalju saradnju sa Amarom.

Naime, svi se sigurno pitate kakav je to komentar bubnjar napisao? Na jedan članak u kojem se piše o protestu građana protiv političara Željka Komšića ,Amar je ostavio komentar koji ga je skupo koštao, po svemu sudeći.

Kako bi sami mogli vidjeti šta je napisao i o kakvom se komentaru radi, postavit ćemo vam sliku objave i samog komentara, pogledajte: