Darko Lazić za 5 godina napravio čak 12 ozbiljnih prekršaja zbog čega mu sada prijeti i zatvorska kazna

  • admin
  • November 9, 2018
  • Comments Off on Darko Lazić za 5 godina napravio čak 12 ozbiljnih prekršaja zbog čega mu sada prijeti i zatvorska kazna

Svi znamo za saobraćajnu nesreću koju je sam sebi prouzrokovao Darko Lazić 23. oktobra tekuće godine. Pored silnih operacija koje je imao zbog tjelesnih povreda koje je zadobio tokom nesreće, pjevača čeka i zakonsta presuda. Naime, pjevač je svojo krivicom prouzrokovao ovu saobraćajnu nesreću i zbog toga će morati odogovarati.

Kada je pjevač doživio saobraćajnu nesreću vozio je brzinom od  150 kilometara na sat, a za to će dobiti 4 kaznena poena, pored toga će morati platiti kaznu od 10 do 20 hiljada dinara. Sve ovo je pogršalo to što je pjevač vozio bez vozačke dozvole, za šta će dobiti 14 kaznenih poena.

Čeka ga kazna za to od 100 do 120 hiljada dinara ili kazna zatvora u trajanju od 15 do 60 dana. Pored ovih činjenica, Darko je od 2013 godine skupio 12 prekršaja koje su sličnog karaktera. Zanjih pet godina mu je sve vrijeme bila oduzeta vozačka dozvola, a on je idalje vozio.

On je dobio najveće kazne u saobraćaju zbog brze vožnje i vožnje bez vozačke dozvole. Također je bilo prekršaja za parkiranje. Darko je također vozio vozilo koje nije bilo registrovano. Kada sve ovo sagledamo, vidimo da je Darko nesavjestan vozač koji je ugrođavao i svoj život ali i život drugih u saobraćaju.