Darko Lazić će ostati invalid: Jeziva predviđanja ljekara – pjevač će se oporavljati godinama

  • admin
  • October 31, 2018
  • Comments Off on Darko Lazić će ostati invalid: Jeziva predviđanja ljekara – pjevač će se oporavljati godinama

Svi znamo da je Darko Lazić imao tešku saobraćajnu nesreću 23. Oktobra, a njegov oporavak traje već sedmicu. Pjevač je sletio sa puta a potom se okrenuo na krov od automobila, dobro je ostao živ,  zadobio je jako teške tjelesne povrede, a njegov oporavak se prati u kliničkom centru u Zemunu.

Ljekari ovoga puta više nisu toliko optimistični nakon svega što je Darko preživio. Povrede koje je Darko zadobio su jako opasne, neke od njih su: ozbiljno oštećenje kičme, potres mozga, povreda rebara, tačnije devet slomljenih rebara, probijena plućna maramica, oštećenje bubrega, izvađena slezena, polomljen kuk i karlica te polomljena butna kost. To su jako ozbiljne povrede, a još gore je što su sve istovremeno zadobijene.

Zato ih je teško sanirati, jer jedno koči drugo. Ovaj oporavak prema predviđanjima ljekara bi mogao trajati godinama, a posljedica toga može biti da ovaj pjevač koji je jako mlad ostane invalid.

S ozbirom na vrstu i ozbiljnost povreda, pacijent može imati doživotne i trajne posljedice, što ukazuje na to da ima mogućnosti da mladi pjevač Darko Lazić ostane invalid ili sa određenim stepenom invaliditeta. Sve ovo je jako potresno porodicu Darka Lazica, ali i njegovu bivšu suprugu Anu Sević, koja je bila sve vrijeme uz pjevača.