Čuveno mjesto na svijetu: Kako danas u stvarnosti izgleda pašnjak sa Windows slike nakon 20 godina (Foto)

  • admin
  • May 16, 2019
  • Comments Off on Čuveno mjesto na svijetu: Kako danas u stvarnosti izgleda pašnjak sa Windows slike nakon 20 godina (Foto)

Ovu sliku svi sigurno znate, a evo  gdje je nastala… Pogledajte ovu sliku, sigurno je znate:  Uvijek je bila na pozadini računara, zar ne?  Da li je se sjećate? Znate li nešto još o njoj? Pa, ona je nazvana “Bliss” (Blaženstvo), a  slikao je Charles O’Rear koji živi u istočnom dijelu San Franciska.

Ova slika je dugo bila jedna od najpopularnijih, a vodile su se i razne polemike o njoj. Neki su tvrdili da je riječ o fotošopu, a neki su tvrdili da je riječ o pravoj slici.  Samo što nisu sigurni gdje je ona nastala. Fotograf kaže da je ova slika za njega od velike važnosti i da ima veliku sentimentalnu vrijednost. Ova slika je bila svugdje.

Kako Charles tvrdi, vidio ju je i na puno različitih mjesta.  Kaže da ju je vidio i u Bijeloj kući, misli da je tada čak bio intervju sa Putinom. Tada se u pozadini vidjela upravo ovo slika.  Poslije su ga kontaktirali u vezi  takmičenja.  Rspitivali su se oko toga gdje je slika nastala, a ispostavilo se da nisu bili u pravu.

Onda je on želio da otkrije gdje je tačno slika nastala. Naime, ona je nastala u blizini njegove  kuće u Napa dolini, blizu San Franciska. Priznao je da mu je drago što se mnogi sjećaju te slike i da mu je drago što su ljudi uživali posmatrajući je.  Pogledajte kako izgleda ova slika:

Iako danas imamo veliki izbor pozadina i raznih efekata, ova pozadina će svakako ostati upečatljiva, slažete li se?