Išla na dopunsku nastavu iz srpskog jezika, a danas je poznata pjevačica: Nema šanse da pogodite ko je ona (Foto)
admin November 23, 2018

Ona se rodila pod jednim jako zanimljivim imenom, zvala se Funtinjora Funta Lunga. Rođena je 1954 godine u jednom mjestu pod nazivom Kučevo, a ono se nalazi u istočnoj Srbiji. Ovdje se radi o Izvorniki Milošević:

Njen djed je nakon drugog svjetskog rata donio odluku da će promijeniti svoje prezime u Milošević, a ona je po polasku u prvi razred promijenila i svoje ime, tačnije, odlučila ga je prevesti na srpski jezik i sada se zove Izvornika Milošević.

Ime je nastalo od imenice izvor. Ona je prije osnovnog školovanja morala pohađati pripremnu školu, jer je usavršavala srpski jezik. Završila je osnovnu, a potom upisala srednju školu. Poslije srednje školovanje je nastavila na Višoj ekonosmkoj školi.

U Višoj ekonomskoj školi je izabrala drumski smijer, tako da je ova jako poznata i cijenjena pjevačica po zanimanju ekonomista. Ovo je dokaz da na estradnom nebu imamo i obrazovanih pjevačica.

Ona svoju karijeru koju je stvorila na estradnom nebu jednim dijelom duguje i vokalnoj grupi “Đerdan”. Ona je u ovoj grupi bila čak godinu dana, a nakon toga je samostalno počela da niže uspijehe.

Ona ima dosta estradnih nastupa, ali je istakla da voli da pjeva po privatnim veseljima i svadbama.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*